Ο Εμφύλιος Πόλεμος της Τροίας

Σύμφωνα με τις νεώτερες γεωλογικές και αρχαιολογικές έρευνες, ο εμφύλιος πόλεμος της Τροίας έγινε το +/- 3500 π.Χ.

Σύμφωνα με τις νεώτερες γεωλογικές και αρχαιολογικές έρευνες, ο εμφύλιος πόλεμος της Τροίας έγινε το +/- 3500 π.Χ.
Ο *Ηρόδοτος αναφέρει (στο αρχαίο κείμενο πιο κατω 7.171.1) έγινε τρεις γενιές μετά τον Μίνωα. Ο Μίνωας, σύμφωνα με τον Μανέθωνα (Αιγύπτιος Ιερέα, συγγραφέα ιστορικό) μας αναφέρει ότι ο Μίνωας ήταν ο *πρώτος κυβερνήτης της Αιγύπτου κατά την Α’ Δυναστεία της δεύτερης περιόδου (5500 π.Χ. +/- 3500 π.Χ.).

  • Χρονολογούν την άλωση της Τροίας ως έτος 1 (=3500 π.Χ.)
  • Την εισβολή των Θεσσαλών ως έτος 50 (=3450 π.Χ.)
  • Τη φυγή των Αρναίων στη Βοιωτία ως έτος 60 (=3390 π.Χ.}
  • Την εισβολή των Περραιβών – Δωριέων στην Πελοπόννησο ως έτος 80 (=3310 π.Χ.)

Ο Μίνωας στην Αιγυπτιακή μυθολογία

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ιερέα (συγγραφέα ιστορικό) Μανέθωνα, ο Μίνωας βασίλεψε στην Αίγυπτο πριν τον κατακλυσμό ή σεισμό. Ο Μίνωας μαζί με τους επτά επόμενους βασιλείς – απογόνους του βασίλεψαν 253 έτη, η ηγεμονία τους ήταν μετά τη βασιλεία των θεών σε αυτή των ημίθεων.
Υπάρχουν όμως δύο βασιλιάδες με το όνομα Μίνωας.

Ο δεύτερος Μίνωας ήταν γιος του Λυκάστου, ενός από τους πολλούς γιους του πρώτου Μίνωα, που απέκτησε με την Ιτώνη. Η ιστορική παράδοση διασώζει δύο “μινωικές” προσωπικότητες : ο ένας, πράος και δίκαιος (σαν δικαστής), που κέρδισε με αυτές του τις αξίες ηγετική θέση στον Κάτω Κόσμο… Και ο άλλος, ο θαλασσοκράτορας, με πολλαπλές κατακτήσεις του, που μέχρι Αθηναίους είχε υποτάξει, και την πολεμική του υπεροχή!

Αυτός, ο δεύτερος θεωρήθηκε ο “άλλος” Μίνωας, εγγονός του πρώτου! Η επικρατέστερη όμως άποψη ήταν πως, χάρη στην σοφή προσωπικότητα του πρώτου βασιλιά Μίνωα και την ισχυρή προσωπικότητα του δεύτερου, η λέξη αυτή, “Μίνωας” έγινε πλέον τίτλος Ιερέων – Βασιλιάδων της Κνωσού…. (σαν τον τίτλο “Φαραώ” στην Αίγυπτο….) Άρα σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ιερέα και συγγραφέα Μανέθωνα, ο ένας Μίνωας βασίλεψε στην Αίγυπτο πριν τον κατακλυσμό….

Ο Μίνωας μαζί με τους επτά επόμενους βασιλείς – απογόνους του, βασίλεψαν 253 έτη και η ηγεμονία τους ήταν αυτή, των ημίθεων !!! Η εξήγηση είναι ότι η υπόσταση του Μίνωα ως ιερού προσώπου συνέβαλε στην εγκατάστασή του στον Άδη μετά τον θάνατό του, όπου και εξακολουθεί να ασκεί την ιδιότητα για την οποία διακρίθηκε και στην ζωή: Να επιβάλει τους νόμους δίκαια… αλλά στους νεκρούς, (εννοεί στις ψυχές των νεκρών)

Σημείωση:

  1. Ο μινωικός πολιτισμός ήταν ένας πολιτισμός της Εποχής του Χαλκού στο νησί της Κρήτης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, άνθισε από το 3000 π.Χ. έως 1450 π.Χ. Μετά από μια μακρά περίοδο έληξε τελικά περίπου το 1100 π.Χ.
  2. Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα *Ιτώνη είναι γνωστή η σύζυγος του πρώτου Μίνωα της Κρήτης. Η Ιτώνη ήταν θυγατέρα του Λύκου και μητέρα του Λυκάστου. Στη συγκεκριμένη παράδοση, ο Λύκαστος υπήρξε ο πατέρας του γνωστού από τον Μινώταυρο Μίνωα, του συζύγου της Πασιφάης. Επομένως η Ιτώνη ήταν γιαγιά αυτού του δεύτερου Μίνωα.

Ηρόδοτος: Ἱστορίαι
[7.171.1] Βέβαια όσα αναφέρονται στους Ρηγίνους και τους Ταραντίνους τα καταχώρισα στην ιστορία μου ως παρέκβαση. Τώρα, στην Κρήτη που, όπως διηγούνται οι Πραίσιοι, είχε ερημωθεί, ήρθαν απέξω κι εγκαταστάθηκαν άλλοι και προπάντων Έλληνες· και στην τρίτη γενιά ύστερ᾽ από το θάνατο του Μίνωα, έγιναν τα Τρωικά, όπου οι Κρήτες αναδείχτηκαν βοηθοί του Μενελάου όχι της τελευταίας σειράς αλλά τις πρώτης!

Αρχαίο κείμενο/ Ancient text: [7.171.1] ἀλλὰ τὰ μὲν κατὰ Ῥηγίνους τε καὶ Ταραντίνους τοῦ λόγου μοι παρενθήκη γέγονε. ἐς δὲ τὴν Κρήτην ἐρημωθεῖσαν, ὡς λέγουσι Πραίσιοι, ἐσοικίζεσθαι ἄλλους τε ἀνθρώπους καὶ μάλιστα Ἕλληνας, τρίτῃ δὲ γενεῇ μετὰ Μίνων τελευτήσαντα γενέσθαι τὰ Τρωικά, ἐν τοῖσι οὐ φλαυροτάτους φαίνεσθαι ἐόντας Κρῆτας τιμωροὺς Μενέλεῳ.

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε τα νέα μας

Θα λαμβάνετε τα τελευταία άρθρα στα εισερχόμενά σας.

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Άγνωστος Πατριώτης

Άγνωστος Πατριώτης

"Μετά την κατάκτηση της Ασίας και της Ελλάδας, μετά και από την σφαγή των ηγεμονικών διαδόχων της Κωσταντινούπολης και Τραπεζούντας…και το μαράζωμα μέρους της Μακεδονίας και της Ηπείρου, εδώ στέκομαι μόνος μαζί με τους εναπομείναντες στρατιώτες μου και την μικρή μου επικράτεια κατά του αδυσώπητου κατακτητή ο οποίος παλεύει να καταστρέψει τον Σταυρό και να υψώσει την σημαία του μισοφέγγαρου στο βασίλειο μας και να σκλαβώσει όλον τον κόσμο."

~ Γεώργιος Καστριώτης (Μιλώντας μπρος τον Πάπα Παύλο ΙΙ)

Άρθρα: 192

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *