Η Λαμπρή των ορθοδόξων Ελλήνων

Όλοι οι Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί απανταχού γης, γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες το Πάσχα, τη Λαμπρή των Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Όλοι οι Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί απανταχού γης, γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες το Πάσχα, τη Λαμπρή των Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Χριστού. Μια Ανάσταση όμως που δεν έρχεται από μόνη της, αλλά ακολουθεί μια περίοδο νηστείας και
παθών του Χριστού.

Η νηστεία, τα πάθη και η Ανάσταση, θέλουν να μας δείξουν ότι στη σημερινή εποχή του πληθωρισμού της κενολογίας και της ξύλινης γλώσσας, μέσα στο θολό αυτό κόσμο που ζούμε, φυλακισμένοι στην κυριολεξία στις συντεταγμένες του χώρου και του χρόνου καθώς και στη σκλαβιά της καθημερινότητάς μας, υπάρχει διέξοδος.

Και η διέξοδος αυτή είναι η πίστη στο Χριστό και στη διδασκαλία του, που σημαίνει αισιοδοξία και πίστη στη δικαίωση κάθε αγώνα που κάνουμε στη ζωή μας. Γιατί:

  • Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς αγώνα
  • Δεν υπάρχει νόστος χωρίς ταλαιπωρία
  • Δεν υπάρχει Ιθάκη χωρίς Οδύσσεια
  • Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς Γολγοθά

Τι μπορούμε τώρα να κάνουμε εμείς στην πράξη για να αγγίξουμε έστω και ελάχιστα το νόημα των ημερών; Πως μπορούμε να βιώσουμε αυτή τη διέξοδο στον ανέραστο και ταλαίπωρο αυτό κόσμο που ζούμε;

Η απάντηση είναι μια και απλή. Εάν ξεπεράσουμε και νικήσουμε τα δικά μας πάθη, τις δικές μας αδυναμίες. Αυτή τη φορά λοιπόν, ας σταθούμε διαφορετικά. Ας κοιτάξουμε εσωτερικά τον εαυτό μας. Αν αναγνωρίσουμε τα δικά μας πάθη και τα ξεπεράσουμε τότε πετύχαμε τη μεγαλύτερη των νικών
στη ζωή μας.

Ας νικήσουμε το μεγαλύτερο των παθών, τον εγωισμό μας. Ας ρίξουμε τον εγωισμό μας, πλησιάζοντας τον συνάνθρωπό μας, κάνοντας εμείς το πρώτο βήμα, έστω και με ένα τηλεφώνημα, για επανασύνδεση κάποιων σχέσεων με συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, με τα οποία βρισκόμαστε σε απόσταση. Ας πούμε εμείς πρώτοι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Η ικανοποίηση που θα νοιώσουμε θα είναι απίστευτη.

Ας νικήσουμε τη δύναμη του χρήματος, κάνοντας ελεημοσύνη. Δεν έχει σημασία πόσα θα δώσουμε. Αρκεί να δώσουμε και θα αισθανθούμε την ικανοποίηση ότι δεν είμαστε σκλάβοι του χρήματος, αλλά εμείς το κυβερνάμε και όχι αυτό εμάς.

Ας θερμάνουμε την καρδιά μας με μια προσευχή σε μια εκκλησία και πίστη στον Χριστό. Ας κοινωνήσουμε με σεβασμό, πίστη και αγάπη. Κι ας μη νηστεύσαμε καθόλου. Η πασχαλιάτικη ευχή, πριν από τη Θεία κοινωνία καλεί «νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες» να κοινωνήσουν.

Αυτή είναι η Λαμπρή των ορθοδόξων Ελλήνων!

Καλή Ανάσταση! Χρόνια Πολλά!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α) – Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε τα νέα μας

Θα λαμβάνετε τα τελευταία άρθρα στα εισερχόμενά σας.

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Νίκος Ταμουρίδης

Νίκος Ταμουρίδης

Κατάγεται από την Πυλαία Φερών Αλεξανδρουπόλεως από γονείς ποντιακής καταγωγής από τη Νικόπολη Κερασούντος Πόντου.
Είναι απόφοιτος της Στρατιωτική Σχολής Ευελπίδων, από την οποία
απεφοίτησε ως ανθυπολοχαγός πεζικού, ενώ ως υπολοχαγός εκπαιδεύτηκε και ως πιλότος ελικοπτέρων.

Κατέχει διεθνή εμπειρία ως Επιτελής Διεθνούς Στρατηγείου στην
Νεάπολη Ιταλίας και στην Κωνσταντινούπολη.

Υπηρέτησε σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις του πεζικού και της
αεροπορίας στρατού και είναι απόφοιτος όλων των προβλεπομένων σχολείων καθώς και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Ως Ταξίαρχος και Υποστράτηγος του ανετέθησαν τα καθήκοντα του
Διοικητή της Ταξιαρχίας Ελικοπτέρων του Στρατού μας και του Επιτελάρχη του διεθνούς Στρατηγείου του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως Αντιστράτηγος, τοποθετήθηκε ως Α' Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Αθήνα, από όπου και αποστρατεύθηκε.

Ομιλεί Αγγλικά και Τουρκικά. Αρθρογραφεί στον έντυπο και
ηλεκτρονικό τύπο για πολιτικά, στρατιωτικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα, και ιδιαίτερα για θέματα Τουρκίας.

Άρθρα: 27

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *